Nyt fra arbejdet i Hærvejsklyngen

Nyt fra arbejdet i HærvejsklyngenDe forskellige grupper i hærvejsklyngen er kommet rigtig godt i gang med arbejdet, for at sætte skub i udviklingen i klyngens landsbyer, Lindknud, Bække, Gesten, Gjerndrup og Hovborg.

Vi valgte fra starten, da vi søgte om at blive klynge, to temaer: Bosætning og Turisme. De to arbejdsgrupper har allerede flere gode forslag til udvikling på områderne. Så er vi så heldige at vi er blevet udvalgt til at tage del i DGI og VELUX Fondens Projekt Unge i Landsbyklynger, noget vi sendte ansøgning om her i efteråret.

Der er allerede gang i et projekt med E sport for unge.

Så har vi jo optaget en film, som flere af jer her i Hovborg var involveret i. En 5 minutters film, der fortæller om nogen af de mange muligheder vi har i vores fantastiske naturområde. Den er færdig og meget flot.

Herudover får vi lavet en to minutters ”turistfilm” målrettet til de turister, der kunne tænke sig at komme til området.

Det hele bliver præsenteret ved en gallapremiere i Biografen i Brørup den 24. februar kl. 14.00.

Men da vi gerne vil holde en fin gallapræmiere, ligesom i Hollywood, med lidt godt til halsen og rød løber og det hele, skal der jo være lidt mere at byde på. Derfor har vi fået Bird Eye Pictures, som har optaget filmen, til at lave en halv time med nogle af de flotte optagelser som de har i kassen.

De har fået skuespilleren Jens Arentzen ( I kender ham sikkert bedre som Ulrik i Matador) til at indtale tekst til den halve time, vi har lavet en lille ”H.C.Andersen” historie der passer til de flotte billeder. Vi vil selvfølgelig invitere både Jens Arentzen og de to skuespillere der er med i filmen til premiere.

Hærvejsklyngen har flere spændende arrangementer på tapeter her i foråret. I slutningen af marts bliver der en ”studietur” for klyngens lokalråd og andre foreninger. Programmet er ikke helt færdigt, men vi satser på at besøger nogle andre landsbyer, der også er sluttet sammen i en klynge + noget ”tant og fjas” undervejs. Vi kører med bus.

Der arbejdes også en del i arbejdsgrupperne og i styregruppen med kollektiv trafik, så det kommer der også mere om i løbet af forsommeren. 

Den 27. april bliver der et stort event i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd. Det bliver i Hovborg med deltagelse af en masse aktører. Det bliver bygget op som en slags messe med stande, vi kalder det ikke stande aktørerne får, vi kalder det energifelter. Der skulle gerne genereres en masse positiv energi til fremtidens landsbyer. Vi har allerede tilsagn fra en del, der gerne vil være med. Der bliver energifelter hvor man kan få en snak om Sundhed, bæredygtighed i landsbyen, transport i fremtidens landsby, kreditgivning til huse og byggeri, boligselskaber skal komme med bud på fremtidens byggeri til både unge og ældre, skolerne deltager med elevernes bud på hvordan de kunne tænke sig at bo o.s.v. Det kommer I til at høre meget mere om.

Midt i hallen bliver der et Tingsted, hvor der hver halve time bliver et kort oplæg fra en af aktørerne med efterfølgende debat. Det hele foregår fra kl. 11 – 16 den 27. april.

Klyngens arbejdsgrupper deltager selvfølgelig også, hvor de kommer med deres bud på fremtiden i vore landsbyer. Vi vil også invitere de andre landsbyer i kommunen. Biblioteket, kommunen, spejderne, ældresagen er blot nogle af de der også deltager.