Hvem er vi?

Hærvejsklyngen er et samarbejde mellem fem landsbyer, som ligger i den nordlige del af Vejen Kommune: Naturparadiset Hovborg, det familievenlige Lindknud, den bynære oase Gjerndrup, alle tiders historieby Bække samt det aktive og kreative Gesten. Tilsammen kan de det hele, når det gælder om at  forkæle beboere og gæster med landsbylivets mange facetter,

Hærvejsklyngen er en af vores måder at markedsføre områdets fortrin i fællesskab overfor beboere, tilflyttere, turister og dagsgæster.Hvem er vi?

Byerne bindes sammen af en fælles geografi og historie langs Holme Å. Åen flyder gennem området øst mod vest og krydses siden gamle dage af studedrivervej i vest og hærvej i øst. Området byder på unikke naturoplevelser i de kuperede udløbere af den sydlige jyske højderyg med mange vandløb samt store og attraktive skov-, mose- og hedeområder. Der er mange vandrestier, ikke mindst kyst-til-kyst stien, som snor sig langs øst-vest aksen. Desuden er området rig på historiske vidnesbyrd fra istid, bronzealder, vikingetid, middelalder, hedeopdyrkningstiden og helt hen til anden verdenskrig.

De 5 Landsbyer i fællesskabet og link til de individuelle info-sider:

Info sideFacebook side
HovborgFB
LindknudFB
GjerndrupFB
GestenFB
BækkeFB